Medicijnenrol – Apotheek Motké-Poels – Breda

Apotheek Motké-Poels

Nieuwe Prinsenkade 27 4811 VC Breda Tel:076-5215481 Fax:076-5222027

Medicijnenrol

Wanneer kom ik in aanmerking voor de Medicijnenrol?

Na toestemming van uw arts (op indicatie), door het aanvraagformulier voor de Medicijnenrol in te vullen en tezamen met uw recepten per post naar ons toe te sturen. Eventueel kan uw arts dit formulier als (herhaal-)recept gebruiken. Ons adres is: Nieuwe Prinsenkade 27, 4811 VC Breda.

 

Voordelen, uitleg en meest gestelde vragen:

 

Medicijnenrol, medicijnen verpakt per innametijd

Gebruikt u verschillende medicijnen en neemt u dagelijks verschillende tabletten en/of capsules in? Stel dan vanaf nu orde op zaken met Medicijnenrol!

U bent bekend met de dagelijkse routine van het “strips-uitdrukken” en sorteren van de tabletjes. Of misschien vult u iedere week zelf een medicijn-verdeeldoos om te voorkomen dat u medicijnen vergeet in te nemen. Bovendien is het uitdrukken van medicijnstrips soms lastig (b.v. bij reuma of slecht zien). In de praktijk een tijdrovende klus. Gelukkig kan het ook anders!

 

Per innametijd in een zakje

Het is mogelijk om door ons uw medicijnen per dag én per innamemoment in een zakje te laten verpakken. Dus een apart zakje voor de ochtend, de middag, de avond en de nacht. Deze aanlevering per innametijdstip maakt het innemen overzichtelijker, met minder kans op fouten.

 

Verbeteren van de therapietrouw

De medicijnenrol wordt aangeboden aan gebruikers van 2 of meer chronische medicijnen. Voor veel patiënten kost het moeite om de medicijnen – dag in dag uit – volgens het doktersvoorschrift in te nemen. Dit leidt maar al te vaak tot het vergeten van doseringen of verwisseling van medicijnen. Naar schatting 50% van de chronische medicijngebruikers is niet therapietrouw. Deze therapietrouw verbetert aanzienlijk door het verpakken per innametijdstip. Met als gevolg een beter effect van de ingestelde medicatie.

 

Apotheek Motké-Poels levert deze service aan:

Patiënten thuis die meerdere verschillende medicijnen moeten innemen, zoals bijvoorbeeld:

  • Bloeddrukverlagers, harttabletten, cholesterolverlagers
  • Bloedsuikerverlagende medicijnen
  • Anti-rheumatica
  • HIV-medicatie
  • Parkinsonmiddelen, anti-epileptica etc…
    De standaard afleverperiode is 7 dagen (1 week).
  • Tehuizen en instellingen.

 

De Medicijnenrol voor u op maat gemaakt

Het verpakken per innametijd gebeurt met een speciale computergestuurde verpakkingsmachine. De tabletten worden gesorteerd in zakjes van transparante folie. Ieder zakje is voorzien van een duidelijke tekst (naam, datum, tijd en hoeveelheid). De zakjes worden op een afscheurbare Medicijnenrol geleverd. Deze rol past weer in een bijbehorende doos.

 

Innameschema

Bij iedere levering ontvangt u een overzichtelijk innameschema.

 

Wat moet ik doen als ik op vakantie ga?

U kunt dan via een e-mail aan ons kenbaar maken dat u meer rollen nodig heeft. Wij maken dan extra Medicijnenrollen voor u aan.

Hoe vraag ik de Medicijnenrol aan?

Na goedkeuring van uw arts, door het aanvraagformulier voor de Medicijnenrol in te vullen en tezamen met uw recepten per post naar ons toe te sturen. Eventueel kan uw arts dit formulier als (herhaal-)recept gebruiken. Ons adres is: Nieuwe Prinsenkade 27, 4811 VC Breda.

Klik hier om het aanvraagformulier uit te printen!